Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

Ο Βασίλης Ζησιμόπουλος στο TEDxAgiaPelagia

9 Ιουνίου, 2021

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Στους ομιλητές προστίθεται και ο Βασίλειος Ζησιμόπουλος με θέμα της ομιλίας του: «Θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη αειφόρων παραλιών»

Ο Βασίλειος Ζησιμόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και κατέχει δυο Μεταπτυχιακούς τίτλους με αντικείμενο “MSc Energy and Sustainable Development” and “MSc Environmental Conservation and Management”.

Είναι στέλεχος του Τεχνικού Γραφείου “ΑΕΛΙΑ Αειφόρος Μηχανική” και Διευθύνων Σύμβουλος – Ιδρυτής της βραβευμένης startup εταιρείας CostaNostrum ΕΠΕ. Το βασικό αντικείμενο της Costa Nostrum είναι η ανάδειξη, πιστοποίηση και προώθηση των παραλιών της Μεσογείου ως Αειφόρες Παραλίες.

Από τον Ιανουάριο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 εργάστηκε ως υπεύθυνος έργου της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, HERRCO, υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών στην Περιφέρεια Κρήτης και του “Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών” στο Ηράκλειο. Υπήρξε ένας από τους βασικούς συνδιοργανωτές και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 8ουΔιεθνούς Συμποσίου – Συνέδριου για τις Αμμώδεις Παραλίες που διοργανώθηκε στην Χερσόνησο τον Μάιο του 2018.

Από το 2020 έως και σήμερα διατελεί μέντορας στο πρόγραμμα “Be your own Boss” που υλοποιείται από την Corralia σε συνεργασία με το πρόγραμμα Prince’s Trust International Enterprise Program, ενώ διετέλεσε και μέντορας στο πρόγραμμα Blue Prototype του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από το 2007 έως σήμερα, έχει διατελέσει μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος του ΤΕΕ – ΤΑΚ και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και πρώην μέλος του διεθνούς οργανισμού International Solid Waste Association (ISWA).

Τέλος έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες διεθνής ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια με κύριο θέμα το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση, την Αειφορία και την Βιώσιμη Διαχείριση των Παραλιών.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιουνίου, 2021

Top