Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

TEDxAgiaPelagia: Δρ Βασιλική (Σύλια) Βασιλοπούλου: Γιατί η ευφορία προκαλείται και από την  θάλασσα

8 Ιουνίου, 2021

 Η Δρ Βασιλική (Σύλια) Βασιλοπούλου είναι Διευθύντρια Ερευνών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). Ασχολείται με ερευνητικές δραστηριότητες που αφορούν στον τομέα διαχείρισης της αλιείας με βάση το οικοσύστημα επί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Τα τελευταία 10 έτη συμμετέχει σε εφαρμογές θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, με στόχο την επίλυση χωρικών συγκρούσεων μεταξύ θαλάσσιων δραστηριοτήτων, καθώς και με θέματα προστασίας περιβάλλοντος, εξετάζοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης πιθανών συνεργειών, ώστε να υποστηριχθούν κατάλληλες δράσεις που προωθούν τη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων ως συντονίστρια, επικεφαλής  πακέτων εργασίας,  ή επιστημονική υπεύθυνη από πλευράς ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.  Από το 2017 είναι μέλος της ομάδας συντονισμού ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. του εθνικού προγράμματος παρακολούθησης της Οδηγίας Πλαισίου για τη Θαλάσσια Στρατηγική.

Με περισσότερες από 150 δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, έχει ενεργήσει ως πρόεδρος ή συντονίστρια σε θέματα εμπειρογνωμοσύνης της σε διεθνή συνέδρια και ομάδες εργασίας. Πραγματοποιεί διαλέξεις σε θέματα αλιευτικής διαχείρισης και εφαρμογής  συναφών ευρωπαϊκών θαλάσσιων πολιτικών σε μεταπτυχιακά τμήματα στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών επιτροπών και συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Διαχείρισης Οικοσυστημάτων της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN CEM), στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία του IOC-UNESCO για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (MSP Global Initiative), στην Κοινότητα του ΟΗΕ για τη Δεκαετία των Ωκεανών (UN Ocean Decade Community) και στο ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για την Αειφόρο Ανάπτυξη (UN SDSN Greece).

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο παραλιακό μέρος όπως η Αγία Πελαγία. Πως μπορεί να ισορροπήσει η ευφορία κατοίκων και επισκεπτών χωρίς καμία περιβαλλοντική έκπτωση; Με ποια μέσα μπορεί να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

Σχετικά με το TEDx, x = τοπικό και αυτο-οργανωμένο συνέδριο

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις  προδιαγραφές του έπειτα από λήψη ειδικής άδειας (TEDxLicense).

Σχετικά με το TED

 TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά στο  TED.com, στο  TEDx, στο TEDFellows ,στο TheAudaciousProject, στο εκπαιδευτικό TED-Ed. και στο TED@Work, αναμεταδόσεις γίνονται στο TheTEDInterview withChrisAnderson,WorkLifewithAdamGrant, Pindrop and TEDxSHORTS.

Ακολουθήστετο TED on TwitterFacebookInstagram and on LinkedIn.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

Media Contact: ΘεοδώραΚουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιουνίου, 2021

Top