Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

TEDxAgiaPelagia: Πάμε να σας συστήσουμε την ομάδα ΙGem Crete!

2 Απριλίου, 2021

Η ομάδα συγκροτήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με την υποστήριξη της Πρυτανείας και του συνολικού δυναμικού του Ιδρύματος για να αναδείξει τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της συνθετικής βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδυάζει τη Βιολογία, Χημεία και τη Μηχανική.

Στόχος της iGEM Crete είναι η συμμετοχή στο παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM (international Genetically Engineered Machine) και η υλοποίηση ενός project με κεντρική ιδέα την άμεση εφαρμογή των τεχνικών της συνθετικής βιολογίας για την αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών ζητημάτων.

Στελεχώνεται από 15 προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει Επιστημονικούς υπεύθυνους τον Χαρ. Σπηλιανάκη, καθ. Μοριακής Βιολογίας & Επιγενετικής και τον Παν. Σαρρή, καθ. Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και της ΜΑΕΔΗΜ του Δήμου Μαλεβιζίου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο παραλιακό μέρος όπως η Αγία Πελαγία. Πως μπορεί να ισορροπήσει η ευφορία κατοίκων και επισκεπτών χωρίς καμία περιβαλλοντική έκπτωση; Με ποια μέσα μπορεί να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

Σχετικά με το TEDx, x = τοπικό και αυτο-οργανωμένο συνέδριο

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις  προδιαγραφές του έπειτα από λήψη ειδικής άδειας (TEDx License).

Σχετικά με το TED

 TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά στο  TED.com, στο  TEDx, , στο TED Fellows ,στο The Audacious Project, στο εκπαιδευτικό TED-Ed. και στο TED@Work, αναμεταδόσεις γίνονται στο The TED Interview with Chris Anderson,WorkLife with Adam Grant, Pindrop and TEDxSHORTS.

Ακολουθήστε το TED on TwitterFacebookInstagram and on LinkedIn.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia #️hastag #tedxagiapelagia

Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουνίου, 2021

Top