Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

TEDxAgiaPelagia: Μπορούν τα παιχνίδια να δημιουργήσουν ευφορία;

2 Απριλίου, 2021

Ο Design Maker Ξενοφών Ρητσόπουλος, ceo WePlayHappy.com σχεδιάζει και κατασκευάζει γνωστικά παιχνίδια συμπεριφορικής ανάπτυξης σε συνεργασία με παιδαγωγούς, ψυχολόγους και business coaches σε Ελλάδα & Ιταλία, όπου ζει και εργάζεται.

Το 2015 παρουσιάζει το Empathy Game στο παιδαγωγικό συνέδριο της Φλωρεντίας VSBS2. Ξεκινάει συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο LIBRI LIBERI εξιδικευμένο σε θέματα μαθησιακής δυσκολίας διοργανώνοντας βιωματικά εργαστήρια για τη χρήση του Empathy Cube και Empathy Carpet από ψυχολόγους και παιδαγωγούς στην Ιταλία

Το 2018 συνεργάζεται με τη Maria Costa του Τεχνολογικού Ιστιτούτου προϊόντων για παιδιά AIJU της Βαλένθια και εξελίσσει τη συνεργασία για το παιχνίδι της ενσυναίσθησης Empathy Game σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαχείρισης ενδοσχολικών κρίσεων από νηπιαγωγούς

Το 2019 σχεδιάζει το DESIRE GAME UEESH2 και το UESHH” BUSINESS σε συνεργασία με τον Piero Capodieci Senior business trainer για τη συνδημιουργία καινοτόμων επιχειρησιακών μοντέλων ανάπτυξης.

Προσκεκλημένος του διεθνούς δικτύου συναισθηματικής νοημοσύνης Connectance ξεκινά σεμινάρια για τη χρήση των γνωστικών παιχνιδιών για counselors, business trainers και coaches

Το 2020 το Empathy Game μεταφράζεται στη νοηματική γλώσσα και χρησιμοποιείται πιλοτικά στη Φλωρεντία για τη συμπεριφορική ανάπτυξη ατόμων με δυσκολίες η απώλεια ακοής

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου και της ΜΑΕΔΗΜ του Δήμου Μαλεβιζίου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο παραλιακό μέρος όπως η Αγία Πελαγία. Πως μπορεί να ισορροπήσει η ευφορία κατοίκων και επισκεπτών χωρίς καμία περιβαλλοντική έκπτωση; Με ποια μέσα μπορεί να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

Σχετικά με το TEDx, x = τοπικό και αυτο-οργανωμένο συνέδριο

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις  προδιαγραφές του έπειτα από λήψη ειδικής άδειας (TEDx License).

Σχετικά με το TED

 TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά στο  TED.com, στο  TEDx, , στο TED Fellows ,στο The Audacious Project, στο εκπαιδευτικό TED-Ed. και στο TED@Work, αναμεταδόσεις γίνονται στο The TED Interview with Chris Anderson,WorkLife with Adam Grant, Pindrop and TEDxSHORTS.

Ακολουθήστε το TED on TwitterFacebookInstagram and on LinkedIn.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia #️hastag #tedxagiapelagia

Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουνίου, 2021

Top