Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

Αειφόρος παραλία η Αγία Πελαγία

16 Φεβρουαρίου, 2021

Σύμβαση για την πιστοποίησή της υπέγραψε ο Μενέλαος Μποκέας

 Την απόκτηση πιστοποίησης ως αειφόρου παραλίας για την παραλία της Αγίας Πελαγίας δρομολογεί ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας υπέγραψε σύμβαση για τη “Μελέτη Αναβάθμισης και περιβαλλοντικής προστασίας παραλίας Αγίας Πελαγίας Δήμου Μαλεβιζίου για την απόκτηση πιστοποίησης ως αειφόρος παραλία”. Η σύμβαση υπογράφηκε με την εταιρεία Costa Nostrum και το παρών στην υπογραφή έδωσε ο  Διευθύνων Σύμβουλός της, Βασίλης Ζησιμόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Συνδέουμε τον τουρισμό με την αειφορία. Δρομολογούμε την πιστοποίηση της παραλίας της Αγίας Πελαγίας ως αειφόρου παραλίας. Η σύμβαση που υπογράψαμε με την εταιρεία Costa Nostrum, με πόρους από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», ανοίγει το δρόμο για μια ολοκληρωμένη μελέτη αναβάθμισης και περιβαλλοντικής προστασίας. Ένα βήμα – σταθμός που θα αποτελέσει οδηγό για την ανάπτυξη της νέας τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας. Χαράσσουμε την τουριστική μας στρατηγική σε άμεση συνάρτηση με το περιβάλλον προς όφελος δημοτών και επισκεπτών».

 Ειδικότερα το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας»,  περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  1. Δειγματοληπτική  «χαρτογράφηση» – φωτογράφηση της χλωρίδας και πανίδας της παράκτιας περιοχής – παραλίας
  2. Συγγραφή κειμένων για θαλάσσια & χερσαία χλωρίδα και πανίδα, ανά παραλία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραλίας, η ιστορία της, η προέλευση της ονομασίας της, πιθανοί μύθοι κλπ.  Συγκεκριμένα  ένα κείμενο για την θαλάσσια χλωρίδα και ένα κείμενο για την θαλάσσια πανίδα
  3. Δημιουργία μακέτας με σημεία ενδιαφέροντος χλωρίδας και πανίδας, παράκτιας ζώνης – παραλίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραλίας, η ιστορία της, η προέλευση της ονομασίας της, πιθανοί μύθοι κλπ.
  4. Σύνταξη μελέτης αναβάθμισης και περιβαλλοντικής προστασίας του παράκτιου μετώπου – παραλίας με στόχο την πιστοποίηση της παραλίας ως αειφόρος παραλία.
  5. Κατασκευή ξύλινης πινακίδας ενημέρωσης λουόμενων, δύο όψεων, διαστάσεων 1Χ1m, με τα σημεία ενδιαφέροντος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραλίας
  6. Εκτύπωση και πλαστικοποίηση 500 φυλλαδίων Α5 δυο όψεων σε Αγγλικά και Ελληνικά για την ενημέρωση των λουόμενων. Τα κείμενα πάνω στα φυλλάδια δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 100 με 150 λέξεις
  7. Κατασκευή ιστοσελίδας σε τρείς γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά) που θα πληροί τις προδιαγραφές για τη συμμόρφωση των διαδικτυακών τόπων και των διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών με τις Οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού
  8. Μετάφραση κειμένων σχετικά με την χλωρίδα και την πανίδα της παράκτιας περιοχής – παραλίας (θαλάσσιας και χερσαίας), τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραλίας
  9. Διεξαγωγή μίας (1) εκδήλωσης ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος – παράκτιας ζώνης – παραλίας
  10. Ετοιμασία – συγγραφή ερωτηματολογίων ικανοποίησης των λουόμενων της παραλίας σε τρεις (3) γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.
  11. Διεξαγωγή έρευνας ικανοποίησης λουόμενων και απαιτήσεων με την χρήση ερωτηματολογίων (συλλογή ερωτηματολογίων)για την παραλία από εξειδικευμένο συνεργάτη .
  12. Στατιστική ανάλυση αποτελεσμάτων συλλογής των ερωτηματολογίων και συγγραφής του αντίστοιχου report, μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των ερωτηματολογίων .
  13. Δημιουργία ενημερωτικού video διάρκειας το μέγιστο 3 λεπτών παράκτιας περιοχής – παραλίας με υποβρύχιες, επίγειες και εναέριες λήψεις με επίκεντρο την χλωρίδα και πανίδα της παράκτιας περιοχής.
  14. Δημιουργία ενημερωτικού online flyer σε μορφή pdf με φωτογραφίες από την παράκτια (θαλάσσια και χερσαία) χλωρίδα και πανίδα (υποβρύχιες και εναέριες λήψεις) της παραλίας.

Τελευταία τροποποίηση: 16 Φεβρουαρίου, 2021

Top