Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

Η Σταυρούλα Τσινόρεμα στο TEDxAgiaPelagia

16 Ιουνίου, 2021

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Στους ομιλητές προστίθεται και η Σταυρούλα Τσινόρεμα.

Η Σταυρούλα Τσινόρεμα είναι Καθηγήτρια Σύγχρονης, Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής, Διευθύντρια του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοηθική» και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης,  μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής  και Τεχνοηθικής.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ηθική και Κοινωνική Φιλοσοφία και Διδακτορικού Διπλώματος στην Ηθική Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Exeter.

Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Exeter. Διδάσκει ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Φιλοσοφία» του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοηθική» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ερευνητικό έργο της επικεντρώνεται στην ηθική και κοινωνική φιλοσοφία, τη βιοηθική, την ηθική των επιστημών και της τεχνολογίας, την επιστημολογία, τη φιλοσοφία της γλώσσας και τη φιλοσοφία του νου.

Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και μέλος της  Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες. Έχει επίσης διατελέσει μέλος διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  που εκπόνησε την «Ανεξάρτητη Αναφορά για την Ηθική των Συνδεδεμένων και Αυτοματοποιημένων Οχημάτων, 2020» (https://europa.eu/!VV67my). Παράλληλα είναι μέλος των Επιτροπών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  για τη Βιοηθική & την Ηθική των Επιστημών της Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie·  μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Συμβουλίου (STAB) του European Research Infrastructure Consortium ‘LifeWatch ERIC’· Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής & Δεοντολογίας της Έρευνας (Ε.Η.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ε.Η.Δ.Ε. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασθενών  Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουνίου, 2021

Top