Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

TEDxAgiaPelagia: Βασίλειος Ζησιμόπουλος: Θέτοντας ως στόχο την ανάδειξη αειφόρων παραλιών

15 Ιουνίου, 2021

 Ο Βασίλειος Ζησιμόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και κατέχει δυο Μεταπτυχιακούς τίτλους με αντικείμενο MSc Energy and Sustainable Development and “MSc Environmental Conservation and Management”.

Είναι στέλεχος του Τεχνικού Γραφείου “ΑΕΛΙΑ Αειφόρος Μηχανική” και Διευθύνων Σύμβουλος – Ιδρυτής της βραβευμένης startup εταιρείας CostaNostrum ΕΠΕ. Το βασικό αντικείμενο της Costa Nostrum είναι η ανάδειξη, πιστοποίηση και προώθηση των παραλιών της Μεσογείου ως Αειφόρες Παραλίες.

Από τον Ιανουάριο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 εργάστηκε ως υπεύθυνος έργου της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, HERRCO, υπεύθυνος για το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών στην Περιφέρεια Κρήτης και του “Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών” στο Ηράκλειο.

Υπήρξε ένας από τους βασικούς συνδιοργανωτές και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 8ουΔιεθνούς Συμποσίου – Συνέδριου για τις Αμμώδεις Παραλίες που διοργανώθηκε στην Χερσόνησο τον Μάιο του 2018.

Από το 2020 έως και σήμερα διατελεί μέντορας στο πρόγραμμα “Be your own Boss” που υλοποιείται από την Corralia σε συνεργασία με το πρόγραμμα Prince’s Trust International Enterprise Program, ενώ διετέλεσε και μέντορας στο πρόγραμμα Blue Prototype του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από το 2007 έως σήμερα, έχει διατελέσει μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος του ΤΕΕ – ΤΑΚ και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και πρώην μέλος του διεθνούς οργανισμού International Solid Waste Association (ISWA).

Τέλος έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες διεθνής ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια με κύριο θέμα το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση, την Αειφορία και την Βιώσιμη Διαχείριση των Παραλιών.

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο παραλιακό μέρος όπως η Αγία Πελαγία. Πως μπορεί να ισορροπήσει η ευφορία κατοίκων και επισκεπτών χωρίς καμία περιβαλλοντική έκπτωση; Με ποια μέσα μπορεί να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

Σχετικά με το TEDx, x = τοπικό και αυτο-οργανωμένο συνέδριο

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις  προδιαγραφές του έπειτα από λήψη ειδικής άδειας (TEDxLicense).

Σχετικά με το TED

 TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά στο  TED.com, στο  TEDx, στο TEDFellows ,στο TheAudaciousProject, στο εκπαιδευτικό TED-Ed. και στο TED@Work, αναμεταδόσεις γίνονται στο TheTEDInterview withChrisAnderson,WorkLifewithAdamGrant, Pindrop and TEDxSHORTS.

Ακολουθήστετο TED on TwitterFacebookInstagram and on LinkedIn.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

Media Contact: ΘεοδώραΚουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιουνίου, 2021

Top