Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

Το Thirathen Vocal Group στο TEDxAgiaPelagia

14 Ιουνίου, 2021

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Πάμε να σας συστήσουμε το πρώτο performance στο TEDxAgiaPelagia?

Πρόκειται για το Thirathen Vocal Group, το οποίο ιδρύθηκε και τελεί υπό την αιγίδα και εποπτεία του Μουσείου Θύραθεν (https://www.thirathen.com/en) που βρίσκεται στον Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης.

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται στην πλειονότητα των μελών του από καταξιωμένες επαγγελματίες μουσικούς και χορωδούς με πολυετή χορωδιακή εμπειρία.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του συνόλου έχουν οι μαέστροι Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη και Εύα Θανάση.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, εναρμονισμένα για τετράφωνη χορωδία, καθώς και πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από τη μουσική βαλκανική παράδοση.

Μάλιστα, το Thirathen Vocal Group παρουσιάζει το ρεπερτόριό του χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων (a capella), αναδεικνύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ποικιλία και ευρύτητα τόσο της ανθρώπινης φωνής όσο και της μουσικής μας πολυφωνικής παράδοσης.

Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων με διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα μέλη του Thirathen Vocal Group (με αλφαβητική σειρά):

Βασιλάκη Μαριλένα, Δημάκη Εύα, Θανάση Εύα, Θεοφάνους Ειρήνη, Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη Εύα, Κουφού Θέτιδα, Κουφού Ελισάβετ, Λιάσκου Σοφία, Παπαδάκη Ζωή, Σταματάκη Μαρία.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση: 14 Ιουνίου, 2021

Top