Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

Τακβόρ Σουκισιάν: Αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τη θάλασσα

8 Απριλίου, 2021

Πάμε να σας συστήσουμε τον επόμενο ομιλητή μας στο TEDxAgiaPelagia? Ο Τακβόρ Σουκισιάν είναι Διδάκτορας της Σχολής Ναυπηγών Μηχ/γων Μηχανικών του ΕΜΠ και Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών. Από το 2018 διδάσκει το μάθημα “Εισαγωγή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τη θάλασσα” στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών “Θαλάσσια Επιστήμη και Τεχνολογία”, που διοργανώνει η Σχολή Ναυπηγών Μηχ/γων Μηχανικών του ΕΜΠ. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη των θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (με έμφαση στην υπεράκτια αιολική, ηλιακή και κυματική ενέργεια) και τη στοχαστική μοντελοποίηση και πρόβλεψη ωκεάνιων χαρακτηριστικών. Είναι κριτής σε πάνω από 30 διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συγγραφέας περισσότερων από 120 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι επίσης συντονιστής του Ελληνικού Κόμβου Γαλάζιας Ενέργειας.

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Η ευφορία είναι μια συναισθηματική κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο βιώνει έντονα συναισθήματα ευημερίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να εμπνευστούν αλλά κυρίως να προσδιορίσουν τι σημαίνει για αυτούς ευφορία και πως μπορεί να επιτευχθεί σε ένα αναπτυσσόμενο παραλιακό μέρος όπως η Αγία Πελαγία. Πως μπορεί να ισορροπήσει η ευφορία κατοίκων και επισκεπτών χωρίς καμία περιβαλλοντική έκπτωση; Με ποια μέσα μπορεί να συντελεστεί αειφόρος ανάπτυξη στη σύγχρονη εποχή στην Αγία Πελαγία? Είναι εύκολο ή δύσκολο?

Σχετικά με το TEDx, x = τοπικό και αυτο-οργανωμένο συνέδριο

Στο πνεύμα της αποστολής του TED και των «ιδεών που αξίζει να εξαπλωθούν», το TED δημιούργησε το TEDx, ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτο-οργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά για να μοιραστούν μια εμπειρία τύπου TED.  Τα συνέδρια TEDx σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από επιλεγμένες ομάδες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις  προδιαγραφές του έπειτα από λήψη ειδικής άδειας (TEDx License).

Σχετικά με το TED

 TED (Technology, Entertainment, Design) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη διάδοση καινοτόμων ιδεών. Ομιλίες δημοσιεύονται καθημερινά στο  TED.com, στο  TEDx, , στο TED Fellows ,στο The Audacious Project, στο εκπαιδευτικό TED-Ed. και στο TED@Work, αναμεταδόσεις γίνονται στο The TED Interview with Chris Anderson,WorkLife with Adam Grant, Pindrop and TEDxSHORTS.

Ακολουθήστε το TED on TwitterFacebookInstagram and on LinkedIn.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia #tedxagiapelagia

Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

tedxagiapelagia@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουνίου, 2021

Top